Zelfbeeld, losmaken en identiteit

Zelfbeeld, losmaken en identiteit

Als jongvolwassene moet je belangrijke keuzes maken over je leven. Dit kan met onzekerheid en veel vragen gepaard gaan: welke opleiding moet ik kiezen? Ga ik op mijzelf wonen? Wat kan ik zelf en waar heb ik nog hulp bij nodig? Hoe geef ik de relatie met mijn ouders vorm? Hoe stel ik mij zelf op in vriendschappen en relaties? De keuzes en veranderingen die in deze levensfase gemaakt moeten worden, lopen niet altijd even soepel en gemakkelijk. Sommige jonge mensen kunnen dan ook vastlopen op verschillende gebieden. Dit kan gepaard gaan met gevoelens van angst, woede, somberheid, eenzaamheid of frustratie.

Behandeling
Inzicht gevende therapie kan je helpen bij het versterken van je eigenwaarde, zelfvertrouwen en het leren kennen van jezelf. Ook leer je haalbare doelen te stellen en de regie over je leven meer in eigen hand te krijgen. Systeemgesprekken met je ouders kunnen ingezet worden om het proces rondom losmaking en zelfstandig worden te ondersteunen.

Wij bieden ook behandeling aan kinderen. Zie kinderpraktijkamsterdam.nl.

Aanmelden voor een intakegesprek

Tijdens een intakegesprek kunnen wij het beste beoordelen welke behandeling het meest geschikt is.

Over ons

Anne-Marije Peelen en Leonore Heukelom

Anne-Marije Peelen en Leonore Heukelom zijn beiden gezondheidszorg psycholoog (GZ-psycholoog) en psychotherapeut (differentiatie kinder en jeugd).

Hannah van der Linde

Hannah van der Linde is werkzaam als GZ-psycholoog in opleiding (differentiatie kinder- en jeugd). Zij heeft hiervoor bij de Bascule gewerkt.

Lara ten Have

Lara ten Have is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie kinder- en jeugd). Lara heeft ook als psycholoog bij de Bascule gewerkt.

Rosa Norp

Rosa Norp is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie volwassenen). Rosa heeft ervaring opgedaan in de forensische jeugdzorg.

Marga Bootsma

Marga Bootsma werkt als office-manager. Zij heeft hiervoor ook als office-manager gewerkt.

Inger van der Kooij

Inger van der Kooij is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie kinder- en jeugd). Daarnaast heeft Inger een promotieonderzoek gedaan naar kindermishandeling aan het Academisch Medisch Centrum (AMC).

Marit Roos

Marit Roos is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie kinder- en jeugd). En ook Marit heeft hiervoor als psycholoog bij de Bascule gewerkt.

Yvette Nijhuis

Yvette Nijhuis is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie volwassenen). Op dit moment volgt zij een opleiding tot psychotherapeut. Zij heeft hiervoor bij Inforsa gewerkt.

Vragen voor de Studentpraktijk?

Wij zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag telefonisch bereikbaar op 020 773 1321. Op de overige dagen kunt u contact met ons opnemen per mail: info@kinderpraktijkamsterdam.nl. Ook kunt u het onderstaande formulier invullen. In ons privacystatement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.