Zelfbeeld, losmaken en identiteit

Als jongvolwassene moet je belangrijke keuzes maken over je leven. Dit kan met onzekerheid en veel vragen gepaard gaan: welke opleiding moet ik kiezen? Ga ik op mijzelf wonen? Wat kan ik zelf en waar heb ik nog hulp bij nodig? Hoe geef ik de relatie met mijn ouders vorm? Hoe stel ik mij zelf op in vriendschappen en relaties? De keuzes en veranderingen die in deze levensfase gemaakt moeten worden, lopen niet altijd even soepel en gemakkelijk. Sommige jonge mensen kunnen dan ook vastlopen op verschillende gebieden. Dit kan gepaard gaan met gevoelens van angst, woede, somberheid, eenzaamheid of frustratie.

Behandeling
Inzicht gevende therapie kan je helpen bij het versterken van je eigenwaarde, zelfvertrouwen en het leren kennen van jezelf. Ook leer je haalbare doelen te stellen en de regie over je leven meer in eigen hand te krijgen. Systeemgesprekken met je ouders kunnen ingezet worden om het proces rondom losmaking en zelfstandig worden te ondersteunen.

Zorgprogramma's

Wil je meer weten over hoe je behandeling er bij ons uit ziet? In het document ‘Zorgprogramma’s’ lees je meer over onze werkwijze, de verschillende fases van een behandeling en hoe de behandeling er per klacht/stoornis uit ziet: Zorgprogramma’s 2024.

Wij bieden ook behandeling aan kinderen. Zie kinderpraktijkamsterdam.nl.

Aanmelden voor een intakegesprek

Tijdens een intakegesprek kunnen wij het beste beoordelen welke behandeling het meest geschikt is.

Vragen voor de Studentpraktijk?

Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar op 020 773 1321. Op de overige dagen kunt u contact met ons opnemen per mail: info@kinderpraktijkamsterdam.nl. Ook kunt u het onderstaande formulier invullen. In ons privacystatement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.