Vergoeding

De vergoeding van behandeling door Studentpraktijk Amsterdam is ondergebracht in de basisverzekering.

Wij bieden behandeling binnen de Basis en Specialistische GGZ. Er is een verwijsbrief van de huisarts nodig om de zorg vergoed te krijgen. De kosten voor een behandeling binnen de GGZ vallen onder het eigen risico. Studentpraktijk Amsterdam heeft een contract met de volgende zorgverzekeraars voor 2024; Zilveren Kruis/Achmea, Caresq, DSW, OWM Zorg en Zekerheid, Menzis, ASR en VGZ.  

 Het is mogelijk om bij ons in behandeling te komen ook al hebben wij geen contract met je zorgverzekeraar, De behandelingen zullen wij dan per maand declareren bij de cliënt. De declaratie kun je daarna zelf indienen bij je zorgverzekering, hoeveel zij vergoeden hangt af van je polis. Behandeling van jongeren tot 18 jaar wordt vergoed door de gemeente.

Mocht er geen sprake zijn van een diagnose of als u de behandeling zelf wilt betalen, hanteren wij het volgende tarief (gebaseerd op NZa-tarief) per sessie van 45 minuten:

€ 139 bij een basispsycholoog of orthopedagoog
€ 158 bij een GZ-psycholoog
€ 179 bij een psychotherapeut

Indirecte tijd zoals het schrijven van een behandelplan en intern overleg belasten we niet door.

Diagnostiek / psychologisch onderzoek

Wij bieden de volgende mogelijkheden voor zelf betalende clienten voor onderzoek:
€   750 voor intelligentie onderzoek (IQ) (ca. 6 uur)
€ 1750 voor intelligentie onderzoek met ASS of AD(H)D (ca. 15 uur)
€ 2550 voor breed persoonlijkheidsonderzoek (ca. 20 uur)

No show

Sessies waarop u niet verschijnt en waarvoor u niet op tijd heeft afgezegd (korter dan 24 uur voor de afspraak) moet u zelf betalen. De zorgverzekeraar vergoedt geen no show kosten.
Kosten die wij hiervoor in rekening brengen zijn 85 euro per behandelaar. Dit betekent dat als er 2 behandelaren betrokken zouden zijn bij de afspraak, dit bedrag 2 keer wordt doorgerekend.

 Wanneer na twee herinneringen geen betaling is ontvangen, zien we ons genoodzaakt een incassobureau in te schakelen. De kosten die deze procedure met zich meebrengt zijn voor rekening van de cliënt.

Wij bieden ook behandeling aan kinderen. Zie kinderpraktijkamsterdam.nl.

Aanmelden voor een intakegesprek

Tijdens een intakegesprek kunnen wij het beste beoordelen welke behandeling het meest geschikt is.

Vragen voor de Studentpraktijk?

Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar op 020 773 1321. Op de overige dagen kunt u contact met ons opnemen per mail: info@kinderpraktijkamsterdam.nl. Ook kunt u het onderstaande formulier invullen. In ons privacystatement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.