Vergoeding

Vergoeding

De vergoeding van behandeling door Studentpraktijk Amsterdam is ondergebracht in de basisverzekering.

Wij bieden behandeling binnen de Basis en Specialistische GGZ. Er is een verwijsbrief van de huisarts nodig om de zorg vergoed te krijgen. De kosten voor een behandeling binnen de GGZ vallen onder het eigen risico. Studentpraktijk Amsterdam heeft voor zowel de Basis GGZ als de Specialistische GGZ een contract met de volgende zorgverzekeraars: DSW/ASR, De Friesland, Caresq, Zorg en Zekerheid en Zilveren Kruis/Achmea. Het is mogelijk om bij ons in behandeling te komen ook al hebben wij geen contract met je zorgverzekeraar, de behandelingen zullen wij dan per maand declareren bij de cliënt. De declaratie kun je daarna zelf indienen bij je zorgverzekering, hoeveel zij vergoeden hangt af van je polis. Behandeling van jongeren tot 18 jaar wordt vergoed door de gemeente.

Mocht er geen sprake zijn van een diagnose of als u de behandeling zelf wilt betalen, hanteren wij een variërend tarief van 80 tot 100 euro per uur, afhankelijk van de opleidingsachtergrond van uw therapeut. Bijkomende kosten die gerekend kunnen worden zijn indirecte tijd zoals het schrijven van een behandelplan en intern overleg.

No show
Sessies waarop u niet verschijnt en waarvoor u niet op tijd heeft afgezegd (korter dan 24 uur voor de afspraak) moet u zelf betalen. De zorgverzekeraar vergoedt geen no show meer. Kosten die wij hiervoor in rekening brengen zijn 50 euro per zitting.

Wij bieden ook behandeling aan kinderen. Zie kinderpraktijkamsterdam.nl.

Aanmelden voor een intakegesprek

Tijdens een intakegesprek kunnen wij het beste beoordelen welke behandeling het meest geschikt is.

Over ons

Anne-Marije Peelen en Leonore Heukelom

Anne-Marije Peelen en Leonore Heukelom zijn beiden gezondheidszorg psycholoog (GZ-psycholoog) en psychotherapeut (differentiatie kinder en jeugd).

Hannah van der Linde

Hannah van der Linde is werkzaam als GZ-psycholoog in opleiding (differentiatie kinder- en jeugd). Zij heeft hiervoor bij de Bascule gewerkt.

Lara ten Have

Lara ten Have is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie kinder- en jeugd). Lara heeft ook als psycholoog bij de Bascule gewerkt.

Rosa Norp

Rosa Norp is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie volwassenen). Rosa heeft ervaring opgedaan in de forensische jeugdzorg.

Marga Bootsma

Marga Bootsma werkt als office-manager. Zij heeft hiervoor ook als office-manager gewerkt.

Inger van der Kooij

Inger van der Kooij is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie kinder- en jeugd). Daarnaast heeft Inger een promotieonderzoek gedaan naar kindermishandeling aan het Academisch Medisch Centrum (AMC).

Marit Roos

Marit Roos is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie kinder- en jeugd). En ook Marit heeft hiervoor als psycholoog bij de Bascule gewerkt.

Yvette Nijhuis

Yvette Nijhuis is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie volwassenen). Op dit moment volgt zij een opleiding tot psychotherapeut. Zij heeft hiervoor bij Inforsa gewerkt.

Vragen voor de Studentpraktijk?

Wij zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag telefonisch bereikbaar op 020 773 1321. Op de overige dagen kunt u contact met ons opnemen per mail: info@kinderpraktijkamsterdam.nl. Ook kunt u het onderstaande formulier invullen. In ons privacystatement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.