Vergoeding

De vergoeding van behandeling door Studentpraktijk Amsterdam is ondergebracht in de basisverzekering.

Wij bieden behandeling binnen de Basis en Specialistische GGZ. Er is een verwijsbrief van de huisarts nodig om de zorg vergoed te krijgen. De kosten voor een behandeling binnen de GGZ vallen onder het eigen risico. Studentpraktijk Amsterdam heeft voor zowel de Basis GGZ als de Specialistische GGZ een contract met de volgende zorgverzekeraars voor 2023: DSW, ASR, Ditzo, Zilveren Kruis/Achmea (waaronder o.a. FBTO, De Friesland, Interpolis, Aevitae, One underwriting Health, Pro Life), OWM Zorg en Zekerheid, Caresq, Menzis, CZ en ONVZ. 

In 2022 is dit; DSW, ASR, Ditzo, Zilveren Kruis/Achmea (waaronder o.a. FBTO, De Friesland, Interpolis, Aevitae, One underwriting Health, Pro Life), OWM Zorg en Zekerheid, Caresq, Menzis en Anderzorg. Het is mogelijk om bij ons in behandeling te komen ook al hebben wij geen contract met je zorgverzekeraar, De behandelingen zullen wij dan per maand declareren bij de cliënt. De declaratie kun je daarna zelf indienen bij je zorgverzekering, hoeveel zij vergoeden hangt af van je polis. Behandeling van jongeren tot 18 jaar wordt vergoed door de gemeente.

Mocht er geen sprake zijn van een diagnose of als u de behandeling zelf wilt betalen, hanteren wij de NZa-tarieven. Deze varieert tussen 130 en 150 euro per uur, afhankelijk van de opleidingsachtergrond van uw therapeut. Bijkomende kosten die gerekend kunnen worden zijn indirecte tijd zoals het schrijven van een behandelplan en intern overleg.

No show
Sessies waarop u niet verschijnt en waarvoor u niet op tijd heeft afgezegd (korter dan 24 uur voor de afspraak) moet u zelf betalen. De zorgverzekeraar vergoedt geen no show meer. Kosten die wij hiervoor in rekening brengen zijn 65 euro per zitting.

Wij bieden ook behandeling aan kinderen. Zie kinderpraktijkamsterdam.nl.

Aanmelden voor een intakegesprek

Tijdens een intakegesprek kunnen wij het beste beoordelen welke behandeling het meest geschikt is.

Vragen voor de Studentpraktijk?

Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar op 020 773 1321. Op de overige dagen kunt u contact met ons opnemen per mail: info@kinderpraktijkamsterdam.nl. Ook kunt u het onderstaande formulier invullen. In ons privacystatement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.