Verslaving

Verslaving

Verslaving
Studenten kunnen kampen met verschillende soorten verslavingen, zoals een alcohol-, game- of (soft)drugsverslaving. Een verslaving heeft een negatief effect op je dagelijks functioneren op werk en/of studie en kan samengaan met het terugtrekken uit je sociale netwerk.

Dat studenten over het algemeen meer alcohol drinken dan gemiddeld is bekend. Dit hoeft geen groot probleem te zijn wanneer je niet te vaak te veel drinkt. Helaas kan het drinken van alcohol wel eens ontaarden in een alcoholverslaving.
Studie en een internet- of gameverslaving gaan natuurlijk niet samen. Een dergelijke verslaving beheerst grotendeels je dagbesteding en gaat ten koste van andere belangrijke zaken in je leven. Internet- of gameverslaving is een groeiend probleem.
Studenten gebruiken regelmatig een pilletje, jointje of lijntje. Het gebruik van drugs kan echter zeer verslavend zijn en ertoe leiden dat je je niet (meer) kunt richten op studie, werk of andere belangrijke zaken.

Behandeling
Herken jij je in bovenstaande? Wij kunnen je helpen meer grip te krijgen op je problematiek.
Vaak is er meer aan de hand dan alleen verslaving. De verslaving komt dan voort uit andere problemen. De behandeling van een verslaving bestaat uit motiverende gespreksvoering en Cognitieve Gedragstherapie (CGT). CGT is een van de meest effectieve behandelvormen voor verslaving. Bij cognitieve gedragstherapie gaat het om het veranderen van je gedrag en je manier van denken. Hoe je denkt heeft namelijk invloed op je gevoelens en je gedrag.

Bij ernstige en langdurige verslaving, waarbij meer intensieve behandeling noodzakelijk is, verwijzen wij door naar een gespecialiseerde instelling.

Wij bieden ook behandeling aan kinderen. Zie kinderpraktijkamsterdam.nl.

Aanmelden voor een intakegesprek

Tijdens een intakegesprek kunnen wij het beste beoordelen welke behandeling het meest geschikt is.

Over ons

Anne-Marije Peelen en Leonore Heukelom

Anne-Marije Peelen en Leonore Heukelom zijn beiden gezondheidszorg psycholoog (GZ-psycholoog) en psychotherapeut (differentiatie kinder en jeugd).

Hannah van der Linde

Hannah van der Linde is werkzaam als GZ-psycholoog in opleiding (differentiatie kinder- en jeugd). Zij heeft hiervoor bij de Bascule gewerkt.

Lara ten Have

Lara ten Have is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie kinder- en jeugd). Lara heeft ook als psycholoog bij de Bascule gewerkt.

Rosa Norp

Rosa Norp is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie volwassenen). Rosa heeft ervaring opgedaan in de forensische jeugdzorg.

Marga Bootsma

Marga Bootsma werkt als office-manager. Zij heeft hiervoor ook als office-manager gewerkt.

Inger van der Kooij

Inger van der Kooij is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie kinder- en jeugd). Daarnaast heeft Inger een promotieonderzoek gedaan naar kindermishandeling aan het Academisch Medisch Centrum (AMC).

Marit Roos

Marit Roos is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie kinder- en jeugd). En ook Marit heeft hiervoor als psycholoog bij de Bascule gewerkt.

Yvette Nijhuis

Yvette Nijhuis is werkzaam als GZ-psycholoog (differentiatie volwassenen). Op dit moment volgt zij een opleiding tot psychotherapeut. Zij heeft hiervoor bij Inforsa gewerkt.

Vragen voor de Studentpraktijk?

Wij zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag telefonisch bereikbaar op 020 773 1321. Op de overige dagen kunt u contact met ons opnemen per mail: info@kinderpraktijkamsterdam.nl. Ook kunt u het onderstaande formulier invullen. In ons privacystatement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.